TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü Müdürü DOÇ.Dr. Cesarettin ALAŞALVAR, Borsamızın TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü ile yürütmüş olduğu INNOFOOD (Gıda Yenilikçilik Merkezi) Giresun Gıda Test ve Analiz Laboratuvarı ve Taşınabilir Fındık Kurutma Prototip Tesisi hakkında yürütülecek çalışmalar hakkında Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar İBAŞ ve Yönetim Kurulu Üyelerine bilgi sunumu gerçekleştirdi. Sunum çerçevesinde TÜBİTAK MAM'IN yapmış olduğu çalışmalar, Borsamızın yerleşkesinin bulunduğu alanda yapılacak Ar-Ge Merkezi ve Kurutma Prototipinin ne türden çalışmalar yürüteceği ve hangi ürünler konusunda araştırmalar geliştireceği konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Sürdürülebir bir fındık tarımı için bölgemizde yapılması gerekenler ve Türk tarımının yakalaması gereken inovasyon hakkında görüş paylaşımları yapıldı. Yerleşkemize yapılacak tesisin şu an için teknik müşavirlik ihalesinin açıldığı, bu yıl içerisinde inşaat ihalelerinin tamamlanmasına müteakip 2019 yılının ilk çeyreğinde temel atma aşamasına geleceği yönünde planlamaların gerçekleşeceği konusunda görüş birlikteliğine varıldı. Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar İBAŞ: "Tesisin ilimize, ülkemize ve özellikle fındık tarımına yenilikçi, katma değeri yüksek ürünler geliştirmesi birinci hedefimiz ve özellikle bölgemizde sürdürülebilir bir fındık tarımını teşvik etmek için yeni, katma değeri yüksek ürünler üretmemiz lazım, Giresun Kalite fındığı değerli kılacak projeler geliştirmemiz lazım. Bunun içinde Ar-Ge'ye bütçe ayıran, zaman ayıran kurumlar ve bireyler olmamız lazım. Giresun Ticaret Borsası kurumsal kimliği ile birlikte Allah nasip ederse bunu da başaracak güçte ve vizyondadır. Bunun için elimizden geleni yapacağız ve bir ayağımız bu işler için hep Ankara'da olacak. Tekrar ben sayın hocama Giresun'a kazandırmış olduğu bu proje için teşekkür ediyorum. Fındıkta yeni şeyleri konuşmak üzere kendileri ile birlikte devamlı irtibatta olacağız." dedi ve görüşmeler karşılıklı iyi dileklerle sonlandırıldı.

02/05/2018

Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler 09/10/2018
Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
Giresun Ticaret Borsası Basın Toplantısı düzenledi 04/10/2018
Giresun Ticaret Borsası Basın Toplantısı düzenledi
Vergi ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin başvuru süresi uzatıldı 01/08/2018
14/07/2018
Üyelerimize 7143 Sayılı kanunla ilgili önemli duyuru. 05/07/2018
Üyelerimize 7143 Sayılı kanunla ilgili önemli duyuru.
KOBİ tanımında değişiklik yapıldı. 25/06/2018
KOBİ tanımında değişiklik yapıldı.
24 Haziran Seçimleri sonuçlandı.
Giresun Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Cevdet COŞKUN'a nezaket ziyareti
Çocuk Gözüyle Fındık ve Giresun konulu resim yarışması ödül töreni ve sergisi 07/06/2018
Çocuk Gözüyle Fındık ve Giresun konulu resim yarışması ödül töreni ve sergisi
KOSGEB'den “2018 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı”
Sayın Valimiz Harun SARIFAKIOĞULLARI'ndan Borsamıza ziyaret. 25/05/2018
Sayın Valimiz Harun SARIFAKIOĞULLARI'ndan Borsamıza ziyaret.