7143 sayılı “Vergi ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” Hükümlerinden Yararlanmak İçin Öngörülmüş Olan Başvuru Süresi, 7 Karar Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararıyla 27 Ağustos 2018 Pazartesi Gününe Uzatılmıştır.

18/5/2018 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı “Vergi ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” hükümlerinden yararlanmak için öngörülmüş olan başvuru süresi, 7 Karar Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararıyla 27 Ağustos 2018 Pazartesi gününe uzatılmıştır.

Yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin 27 Ağustos 2018 tarihi bitimine kadar ilgili vergi dairesine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Başvurular, bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr ve e-devlet (www.turkiye.gov.tr) adresi üzerinden internet aracılığı ile yapılabilecektir.

Kanunla ilgili her türlü sorunuza Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresinde yer alan dokümanlardan veya 444 0 189 VİMER aracılığıyla cevap alabilirsiniz. Ayrıca vergi dairelerimiz tüm vatandaşlarımızın konuyla ilgili başvurularına en kısa sürede yanıt verecektir.

Toplumun her kesimini ilgilendiren ve birikmiş borçların tasfiyesine yönelik büyük imkânlar sunan Yapılandırma Kanunundan yararlanmak için bir an önce başvuruların yapılmasında yarar bulunmaktadır.

Ancak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği ve Türkiye Barolar Birliğine olan ve 7143 sayılı Kanun kapsamında bulunan borçların yapılandırılmasına yönelik başvuru süresinde bir değişiklik yapılmadığından, bu Kurumlara olan borçlar için 31/7/2018 tarihine (bu tarih dahil) kadar başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Diğer taraftan, ödeme süresi 31/7/2018 tarihinde sona eren;

2018 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksiti,
2017 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin Gelir Vergisi ikinci taksiti,
6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların dokuzuncu taksiti,
7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların yedinci taksiti
ödemelerinde herhangi bir süre uzatımı söz konusu olmadığından, bu ödemelerin bugün 23:59’a kadar vergi dairelerine ve mesai saatleri içinde anlaşmalı bankalara yapılması gerekmektedir.

Söz konusu ödemeler, Başkanlığımız internet sitesi üzerinden aşağıdaki tabloda yer alan bankalara ait kartlar ile belirtilen süreye kadar yapılabilecektir.

01/08/2018

Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler 09/10/2018
Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
Giresun Ticaret Borsası Basın Toplantısı düzenledi 04/10/2018
Giresun Ticaret Borsası Basın Toplantısı düzenledi
Vergi ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin başvuru süresi uzatıldı 01/08/2018
14/07/2018
Üyelerimize 7143 Sayılı kanunla ilgili önemli duyuru. 05/07/2018
Üyelerimize 7143 Sayılı kanunla ilgili önemli duyuru.
KOBİ tanımında değişiklik yapıldı. 25/06/2018
KOBİ tanımında değişiklik yapıldı.
24 Haziran Seçimleri sonuçlandı.
Giresun Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Cevdet COŞKUN'a nezaket ziyareti
Çocuk Gözüyle Fındık ve Giresun konulu resim yarışması ödül töreni ve sergisi 07/06/2018
Çocuk Gözüyle Fındık ve Giresun konulu resim yarışması ödül töreni ve sergisi
KOSGEB'den “2018 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı”
Sayın Valimiz Harun SARIFAKIOĞULLARI'ndan Borsamıza ziyaret. 25/05/2018
Sayın Valimiz Harun SARIFAKIOĞULLARI'ndan Borsamıza ziyaret.