Giresun Ticaret Borsası Yeni Bir Projeye Daha İmza Attı

TANAP, Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) Doğrudan Yatırım Fonlama Mekanizması kapsamında Giresun Ticaret Borsası ile iş birliğine imza attı. TANAP bu doğrultuda, Giresun Ticaret Borsası ile yaptığı iş birliğiyle enerji tüketiminde tasarruf ve fındık üreticileri için fayda sağlayacak.
16 Ekim 2018 Salı günü TANAP Merkez Ofisi’nde düzenlenen törende TANAP Genel Müdürü H. Saltuk DÜZYOL, TANAP Teknik İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa AYAN, TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü Fatih ERDEM ile Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ertaç ÖZTÜRK, Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar İBAŞ ve Giresun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Eren NİZAM’ın katılımlarıyla sözleşme imzalandı.
TANAP Genel Müdürü Sn. Saltuk DÜZYOL tören çerçevesindeki konuşmalarında, "Rahmetli Dedemin bir sözü vardı, yaptığınız iş ya karın doyuracak ya da şefaat sağlayacak diye, bizde Giresun için çok önemli olan Giresun Fındığı ve Fındık üreticisinin tesisi olan Giresun Ticaret Borsası'nın Fındık Lisanslı Depolama Tesisine fayda yaratmayı ve daha fazla insanımızın bu tesisten uygun ve düşük maliyetle faydalanmasını istedik. Bizler, Giresun Ticaret Borsasına, böyle topluma faydalı bir proje ürettikleri için teşekkür ediyoruz. Tanap Ailesi olarak kendilerini kutluyor ve Ülkemizin çok önemli ve kıymetli ürünlerinden olan Türk Fındığı'na yaptıkları önemli çalışmalar için tekraren teşekkür ediyorum ve projede emeği geçen herkesi kutluyor, Giresun'da yapılacak tesisin açılışına gelmeyi ve bu gurur gününü hep birlikte yaşamayı arzu ediyorum."
İmza töreninde görüşleri alınan Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar İBAŞ; “Göreve geldikten kısa bir süre sonra projelendirdiğimiz, TANAP'tan 3 milyon TL hibe destekli, Giresun Ticaret Borsası tesislerinin çatısına yapılacak GES (Güneş Enerjisi Sistemi ile Elektrik Enerjisi Üretimi) protokolü TANAP ile imzalandı. Bizlere inanıp, 5 ay gibi kısa bir zamanda hibe desteğini çıkaran TANAP Genel Müdürü H. Saltuk DÜZYOL ve TANAP çalışanlarına, proje üstadı borsamızın çalışanlarına, Borsamız ve Giresun adına teşekkür ederiz. Giresun'umuz için Devletimize yük olmadan, proje bazlı, hibe destekli yatırımlarımız devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Giresun Ticaret Borsası’nın “Lisanslı Depolama Tesisinde Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretimi” projesine verilen destek kapsamında kırsal kesimler ve tarım alanları için ideal olan güneş enerjisi kullanımının uygulamaya geçirilmesi hedefleniyor. Giresun’da Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası’nda güneş enerjisinden elden edilen elektrik ile yıllık 435 bin lira tutarında elektrik enerjisi tasarrufunun yanı sıra, 17 bin ton fındık depolama kapasitesi sağlanarak bölgedeki fındık üreticilerine fayda sağlanması amaçlanıyor. Yaklaşık 3 milyon TL hibe verilecek bu proje ile Tesisin enerji ihtiyacının yüzde 90’ı yenilenebilir ve temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisi ile sağlanacak. Giresun İl genelinde ilk defa kurulacak bu güneş enerjisi sistemi ile 450 KWp/h enerji üretimi hedeflenmektedir.

22/10/2018

TANAP tarafından desteklenen "Lisanslı Depolama Tesisinde Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretimi" projemizin açılışı yapıldı. 20/11/2019
Murat Gürsoy ile Karadeniz Ekonomi Programının Konuğu olduk. 30/10/2019
Murat Gürsoy ile Karadeniz Ekonomi Programının Konuğu olduk.
Torino Ticaret Odası ve Borsamız arasında Fındıkta Katma Değerli Üretimin artırılmasına yönelik AB Projesi çerçevesinde protokol imzaladık. 23/10/2019
Giresun Tombul Fındığı, Giresun Sivri Fındığı ve Giresun Kalın Kara Fındığı Coğrafi İşaret Denetim Kurulu Başkanı ve Fiskobirlik Genel Müdür Yardımcısı ve kurul üyeleri borsamızı ziyaret etti 23/10/2019
TMO'nun, Lisanslı Depo Tesislerimizdeki ilk fındık alımı törenini gerçekleştirdik. 22/08/2019
A Para Tv kanalı, Paranın Yönü Programında, Özlem DOĞANER'in sunuculuğundaki CANLI yayına telefonla katılarak fındık sezonu ile ilgili görüşlerini sundu. 20/08/2019
TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun katılımı ile gerçekleştirilen Fındıkta Kalite ve Verimin Artırılması Projesi çerçevesinde, Trabzon Ticaret Borsası tarafından düzenlenen bahçe etkinliğine ve akabinde düzenlenen Trabzon Eko 09/07/2019
TANAP hibe kapsamında yapılacak Lisanslı Depolama Tesisinde Güneş Enerjisinden elektrik üretme projemizin yüklenicisi Orbit Enerji ile iş yapım sözleşmesini imzaladık. 06/08/2019
Gaziantep Ticaret Borsası ile kıyaslama çalıştayı yaptık. 24/07/2019
Gaziantep Ticaret Borsası ile kıyaslama çalıştayı yaptık.
Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan bir heyet, Meclis Başkanı Ahmet TİRYAKİOĞLU'nun Başkanlığında, Borsamıza bir ziyaret gerçekleştirdi 24/07/2019
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Salih Zeki Murzioğlu'nu, Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Hasan Kahraman ve Meclis Üyelerimiz Halis Özkaya ve Ünal Şensoy ile birlikte Borsamızda ağırladık. 16/07/2019
Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması sonucunda dereceye girerek göğsümüzü kabartan Üyelerimizi, yöneticilerini ve emekçi kardeşlerimizi kutluyoruz. 12/07/2019
Giresun Tombul Fındığı Coğrafi İşaret Tescilli Ürünlerin Kullanımı ve satışı için kurmayı planladığımız fındık çarşısı e-ticaret sitemiz konusunda üyelerimiz ile bir araya geldik. 18/06/2019