Dünyamız ve Ülkemiz; Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde çıkan ve birçok ülkeye yayılan COVID-19 salgınında bugüne kadar 130 bini aşkın vaka görülmüş, 5 bine yakın insan hayatını kaybetmiş, yüksek bulaşıcılığı ve aşısının ya da özel ilacının henüz geliştirilememiş olması nedeniyle hastalık, insan sağlığına yönelik önemli bir tehdit olarak kabul edilmiş bulunmaktadır.
Ülkemizin ve Devletimizin çok öncelerden aldığı tedbirlerle birlikte virüsün Milletimize olası zararlarının minimize edilmesi yönünde çok önemli bir refleks geliştirilmiştir. Bu bakımdan buna katkı sağlayan ve emek veren herkesi canı gönülden kutlamak istiyoruz.
Ancak, bu güzel gelişmelere rağmen bizleri çok rahatsız eden durumları da üzülerek izliyoruz. Türk toplumuna yakışmayacak derecede olan bazı olumsuzluklar karşısında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde yereldeki Oda ve Borsalarımız ile olayın karşısında net bir şekilde duracağımızı ifade etmek istiyoruz. Kimse unutmamalıdır ki yaşanan bu ayıpla Türk Milletini, Dünya Milletleri karşısında kimsenin böyle ucuzca ve küçük düşürmeye hakkı yoktur.
Bu amaçla, Giresun Ticaret Borsası olarak ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı borsamız olarak disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyururuz. Herkes bilmeli ki; Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız.
Kamuoyuna saygı ile arz olunur.

Saygılarımızla,
Hamza BÖLÜK

13/03/2020

Nefes Kredisi Projesi tekrar başlamıştır.
Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamza BÖLÜK, Ülkemizdeki fahiş fiyat uygulayanlar ve stokçularla ilgili mücadele açıklaması yaptı. 13/03/2020
Giresun Ticaret Borsası Üyelerine Dış Ticaret ve Pazarlama Eğitimi verdi.
2019 yılında en fazla fındık ihracatı yapan ilk 20 Firma belli oldu. 09/01/2020
2019 yılında en fazla fındık ihracatı yapan ilk 20 Firma belli oldu.
İl Ekonomi Toplantısı Vali Sarıfakıoğulları Başkanlığında Yapıldı
İtalya'nın Torino kentine AB Projesi destekli teknik ziyaret gerçekleştirildi.
TANAP tarafından desteklenen "Lisanslı Depolama Tesisinde Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretimi" projemizin açılışı yapıldı. 20/11/2019
Murat Gürsoy ile Karadeniz Ekonomi Programının Konuğu olduk. 30/10/2019
Murat Gürsoy ile Karadeniz Ekonomi Programının Konuğu olduk.
Torino Ticaret Odası ve Borsamız arasında Fındıkta Katma Değerli Üretimin artırılmasına yönelik AB Projesi çerçevesinde protokol imzaladık. 23/10/2019
Giresun Tombul Fındığı, Giresun Sivri Fındığı ve Giresun Kalın Kara Fındığı Coğrafi İşaret Denetim Kurulu Başkanı ve Fiskobirlik Genel Müdür Yardımcısı ve kurul üyeleri borsamızı ziyaret etti 23/10/2019
TMO'nun, Lisanslı Depo Tesislerimizdeki ilk fındık alımı törenini gerçekleştirdik. 22/08/2019
A Para Tv kanalı, Paranın Yönü Programında, Özlem DOĞANER'in sunuculuğundaki CANLI yayına telefonla katılarak fındık sezonu ile ilgili görüşlerini sundu. 20/08/2019
TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun katılımı ile gerçekleştirilen Fındıkta Kalite ve Verimin Artırılması Projesi çerçevesinde, Trabzon Ticaret Borsası tarafından düzenlenen bahçe etkinliğine ve akabinde düzenlenen Trabzon Eko 09/07/2019
TANAP hibe kapsamında yapılacak Lisanslı Depolama Tesisinde Güneş Enerjisinden elektrik üretme projemizin yüklenicisi Orbit Enerji ile iş yapım sözleşmesini imzaladık. 06/08/2019
Gaziantep Ticaret Borsası ile kıyaslama çalıştayı yaptık. 24/07/2019
Gaziantep Ticaret Borsası ile kıyaslama çalıştayı yaptık.
Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan bir heyet, Meclis Başkanı Ahmet TİRYAKİOĞLU'nun Başkanlığında, Borsamıza bir ziyaret gerçekleştirdi 24/07/2019
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Salih Zeki Murzioğlu'nu, Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Hasan Kahraman ve Meclis Üyelerimiz Halis Özkaya ve Ünal Şensoy ile birlikte Borsamızda ağırladık. 16/07/2019
Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması sonucunda dereceye girerek göğsümüzü kabartan Üyelerimizi, yöneticilerini ve emekçi kardeşlerimizi kutluyoruz. 12/07/2019
Giresun Tombul Fındığı Coğrafi İşaret Tescilli Ürünlerin Kullanımı ve satışı için kurmayı planladığımız fındık çarşısı e-ticaret sitemiz konusunda üyelerimiz ile bir araya geldik. 18/06/2019