Giresun Ticaret Borsasi - Kurumumuz

HABER İÇERİĞİ

Fındıklı Giresun Burması Tatlı Yarışması Final Turu ve Ödül Töreni Yapıldı

Giresun Ticaret Borsası tarafından Türkiye ve dünyaya tanıtımı amacıyla Fındıklı Giresun Burması Tatlı Yarışması Düzenlendi.

Törenin açılış konuşmasını Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu yaptı. Yanıkoğlu konuşmasında Giresun Ticaret Borsası olarak yapmış olduğumuz projeler ile Giresun fındığını tanıtmak, yeni Pazar payı kazandırmak için çalışıyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz yarışmaların 3.sü Fındıklı Giresun Burması Tatlı yarışmasının final turunda sizlerleyiz. Giresunlu bayanlarımızın katıldığı yarışmada 26 kişi yarı final de yarıştı. 5 kişi finale kaldı bu 5 kişiden de birinci, ikinci ve üçüncü çıkacak. Ben yarışmaya katılma cesaretinde bulunan bütün katılımcılara huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum, ayrıca değerli mesailerini harcayarak bu Pazar gününde bizleri yalnız bırakmayan çok değerli jüri üyelerimize de teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Yanıkoğlu konuşmasında; Fındıklı Giresun Burması Tatlısı için coğrafi işaret çalışmalarının Giresun Ticaret Borsası tarafından başlatıldığını, Fındıklı Giresun Burmasının Antep baklavası gibi marka değeri yaratmaya çalıştıklarını vurguladı.

Ardından Giresun Milletvekilleri, Giresun Belediye Başkan Vekili ve Giresun Valisi Konuşmalarını yaptı. Konuşmaların ardından yarışmanın sonuçlanması için burma tatlıların pişirilme aşamasına geçildi.

Fındıklı Giresun Burması' tatlı yarışmasının finalinde, ön elemeyi geçerek yarışmaya hak kazanan 5 marifetli el, hünerlerini sergiledi. Özenle yoğrulan burma hamurları titizlik ile açıldı. Giresun kalite fındıkla süslenen hamurlar oklavadan geçirilerek fırına verildi. Şerbetlenen burmalar dereceye girebilmek için jürinin beğenisine sunuldu.

Yarışmanın Jüri başkanlığını ünlü Güllüoğlu Baklavaları sahibi Nadir Güllü yaptı. Jüride Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, Çelebioğlu Baklavaları sahibi Mehmet Çiftçi ve Hacı Erenler Baklavaları sahibi Mustafa Eren yer aldı.

Yarışma sonunda 1. Kübra Çetin, 2. Sevil Uçar, 3. Fahriye Kalpakçıoğlu oldu.

Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Vali Hasan Karahan, AK Parti Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk verdi. Yarışmanın 4. ve 5. Olan Leyla Yılmaz ile Neziha Erdoğan, jüri tarafından özel ödülle ödüllendirildi.

Vali Hasan Karahan, Giresun kalite fındığın tanıtımı noktasında, Giresun Ticaret Borsası'nın kutlayarak, yarışmaya iştirak eden tüm yarışmacıları kutladı.

20/12/2015

Giresun Kent Vizyonu Sonuç Raporu Valimiz Hasan KARAHAN’A Takdim Edildi 22/02/2017
Giresun Kent Vizyonu Sonuç Raporu Valimiz Hasan KARAHAN’A Takdim Edildi
Fiskobirlik Genel Müdür Vekili, Arif Kayalı’ya Ziyaret 20/02/2017