Giresun Ticaret Borsası tarafından projelendirilen, Giresun Ticaret Borsası Yönetim Sistemleri Danışmanı Banu YÜKSEL tarafından koordine edilen "Giresun Kent Vizyonu" projesi sonuç özeti ve kurumlar arası beyin fırtınası yapıldı.

Çalıştay; Giresun valisi Sn. Hasan KARAHAN, Giresun Belediye Başkanı Kerim AKSU, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sn. Mustafa DOĞRU, Giresun Emniyet Müdürü Uğur ÖZTÜRK, Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati AKKURT, Giresun Defterdarı Musa KOÇULU, çok sayıda sivil toplum kuruluşu, çok sayıda muhtarlar ve Giresun halkı katılımı ile yapıldı.

Açılış Konuşmasını yapan Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Temel YANIKOĞLU, “ Giresun Ticaret Borsası olarak Giresun’un sosyo ekonomik durumunu ve halkımızın yöneticilerden talepleri doğrultusunda çıkmış olduğumuz yol bu gün itibari ile Giresun genelinde 76.148 halk anketi ve 77 sektörden 2500 anket alınarak oluşturuldu. Bu projede yanımızda olan Valimiz Sn. Hasan KARAHAN’A ve Belediye Başkanımız Sn. Kerim AKSU’YA teşekkür ediyorum. Projemizin yönetiminde emeği çok olan Danışmanımız Banu YÜKSEL hanımefendiye de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ardından Giresun Belediye Başkanı Sn. Kerim AKSU konuşmasında, “Fındık Borsa’sı hep bir yerlerde diye konuşulur, aslında fındık borsası hiçbir yerde değil birkaç kişinin tekelinde, fındık bizim milli ürünümüzse o tekeli kırmalıyız. Dünyadaki fındığın %75 ini üreten, en kaliteli fındığın olduğu şehirde yaşayan bir Belediye Başkanı olarak da şunu söylemek isterim. Kendi malımızın değerini bilmeliyiz. Yüzde yüzü yerli ve yüzde yüzü de ithalattan ihracatı olmayan bir ihracat ürününün, değerini bilemezsek bizi 3-5 kişinin yönetmesine izin veririz. Bunun için fındık borsasını önemsiyorum, her türlü katkıyı yapmaya çalışıyorum ve fındık borsasının da bu çalış tayının hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu çalıştaydan da fındığımız adına bir çok fikir ve öneriler çıkacağına inanıyorum’’ dedi.

Giresun Valisi Sn. Hasan KARAHAN ise Konuşmasında, “Giresun’la ilgili çalışmalarımıza yön verecek fikirler ortaya çıkacak” diye başladığı açılış konuşmasında “Ticaret Borsamız, Giresunluların beklentilerini görmek, dinlemek ilk ağızdan toplamak suretiyle bizlere Giresun’un geleceğine yönelik fikirler sunmak amacıyla bir proje başlattı. Bizde tabi yerel imkânları, valilik imkânlarını seferber ettik, biliyorduk ki bunun sonucu hepimiz için gerçekten fikir verici olacak, ufuk açıcı olacak. Neticede halkımız sorunları yaşayanlar olarak iyi biliyor ve çözüm önerilerinde de gerçekten güzel fikirler veriyor. İnanıyorum ki bundan sonraki, Giresun’la ilgili çalışmalarımıza yön verecek fikirler ortaya çıkacak. Ticaret Borsamızın biliyorsunuz aynı zamanda, 90. yaş günü. Maşallah 90’lık delikanlı. Fındığın bunda hikmeti var. Kerameti var. Başkan dedi, fındık bizim için baş tacı ama bu biraz dilde kalıyor. Fındık gerekli hürmeti görüyor mu acaba? Biliyorsunuz bir nimetin kadrini bilemez isek eğer o elimizden gider. Fındıkta bunun gibi. Fındığa biz gereken özeni göstermiyoruz. Fındıkla ilgili pek çok sorunlar dile getirilebilir. Ama borsa bize bu konuda öncü olacak inşallah. Bu sene yetiştirip, ilk fındık alımını yapacaktık ama teknik imkânsızlıklar ve de fındığında çok fazla bereketli olmayışı nedeniyle bu sene maalesef olmadı. İnşallah seneye daha iyi ürün bekliyoruz ve daha bol bereketli ürünle birlikte burada güzel bir açılış yapmayı düşünüyoruz. Borsamızda faaliyete geçerek ve böylece Giresun’un fındığın başkenti olduğu da resmen tescillenmiş olacak. Güzel bir projeydi, bu biliyorsunuz. Bu projeye başından başladık, temelini attık. Açılışını da yaptık resmi olarak. İlk programımızda burada gerçekleştiriyoruz. Fonksiyon olarak da borsamızın ben gerçekten iyi çalışacağına inanıyorum. Türkiye’de tarım borsacılığı yeni bir sektör. Bu konuda bir şirketleşme çalışması da var. Temel bey ve ekibi bu çalışmayı da yürütüyorlar. İnşallah o da netleşecek ve Giresun’da fındığın gerçekten hak ettiği yere ulaşacağına inanıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bol bereketli fındıklı sezonlar diliyorum’’ sözleriyle tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından; Vali Karahan tarafından, Giresun Kent Vizyonu Sonuç Özeti ve Kurumlar Arası Beyin Fırtınası Çalıştayı proje koordinatörü Banu YÜKSEL’e gümüş çotanak takdim edildi.

Akabinde Banu YÜKSEL tarafından, Giresun Kent Vizyonu kapsamında yapılan anketlerin analiz sonuçları ile kapsamlı bir sunum yapıldı. Soru cevap kısmı ile çalıştay son buldu.

24/10/2016

Giresun Kent Vizyonu Sonuç Özeti ve Kurumlar Arası Beyin Fırtınası Çalıştayı Yapıldı 24/10/2016
Ahmet Başkan Konferans Salonu Açıldı 24/10/2016
Kurban Bayramınız Mübarek Olsun