Giresun Ticaret Borsası Yeni Bir Projeye Daha İmza Attı

TANAP, Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) Doğrudan Yatırım Fonlama Mekanizması kapsamında Giresun Ticaret Borsası ile iş birliğine imza attı. TANAP bu doğrultuda, Giresun Ticaret Borsası ile yaptığı iş birliğiyle enerji tüketiminde tasarruf ve fındık üreticileri için fayda sağlayacak.
16 Ekim 2018 Salı günü TANAP Merkez Ofisi’nde düzenlenen törende TANAP Genel Müdürü H. Saltuk DÜZYOL, TANAP Teknik İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa AYAN, TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü Fatih ERDEM ile Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ertaç ÖZTÜRK, Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar İBAŞ ve Giresun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Eren NİZAM’ın katılımlarıyla sözleşme imzalandı.
TANAP Genel Müdürü Sn. Saltuk DÜZYOL tören çerçevesindeki konuşmalarında, "Rahmetli Dedemin bir sözü vardı, yaptığınız iş ya karın doyuracak ya da şefaat sağlayacak diye, bizde Giresun için çok önemli olan Giresun Fındığı ve Fındık üreticisinin tesisi olan Giresun Ticaret Borsası'nın Fındık Lisanslı Depolama Tesisine fayda yaratmayı ve daha fazla insanımızın bu tesisten uygun ve düşük maliyetle faydalanmasını istedik. Bizler, Giresun Ticaret Borsasına, böyle topluma faydalı bir proje ürettikleri için teşekkür ediyoruz. Tanap Ailesi olarak kendilerini kutluyor ve Ülkemizin çok önemli ve kıymetli ürünlerinden olan Türk Fındığı'na yaptıkları önemli çalışmalar için tekraren teşekkür ediyorum ve projede emeği geçen herkesi kutluyor, Giresun'da yapılacak tesisin açılışına gelmeyi ve bu gurur gününü hep birlikte yaşamayı arzu ediyorum."
İmza töreninde görüşleri alınan Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar İBAŞ; “Göreve geldikten kısa bir süre sonra projelendirdiğimiz, TANAP'tan 3 milyon TL hibe destekli, Giresun Ticaret Borsası tesislerinin çatısına yapılacak GES (Güneş Enerjisi Sistemi ile Elektrik Enerjisi Üretimi) protokolü TANAP ile imzalandı. Bizlere inanıp, 5 ay gibi kısa bir zamanda hibe desteğini çıkaran TANAP Genel Müdürü H. Saltuk DÜZYOL ve TANAP çalışanlarına, proje üstadı borsamızın çalışanlarına, Borsamız ve Giresun adına teşekkür ederiz. Giresun'umuz için Devletimize yük olmadan, proje bazlı, hibe destekli yatırımlarımız devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Giresun Ticaret Borsası’nın “Lisanslı Depolama Tesisinde Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretimi” projesine verilen destek kapsamında kırsal kesimler ve tarım alanları için ideal olan güneş enerjisi kullanımının uygulamaya geçirilmesi hedefleniyor. Giresun’da Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası’nda güneş enerjisinden elden edilen elektrik ile yıllık 435 bin lira tutarında elektrik enerjisi tasarrufunun yanı sıra, 17 bin ton fındık depolama kapasitesi sağlanarak bölgedeki fındık üreticilerine fayda sağlanması amaçlanıyor. Yaklaşık 3 milyon TL hibe verilecek bu proje ile Tesisin enerji ihtiyacının yüzde 90’ı yenilenebilir ve temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisi ile sağlanacak. Giresun İl genelinde ilk defa kurulacak bu güneş enerjisi sistemi ile 450 KWp/h enerji üretimi hedeflenmektedir.

22/10/2018

10/11/2018
CHP Milettvekili Selin Sayek BÖKE'den Borsamıza ziyaret. 26/10/2018
CHP Milettvekili Selin Sayek BÖKE'den Borsamıza ziyaret.
Belediye Başkanı Kerim Aksu'dan GTB'ye Destek Sözü 24/10/2018
Belediye Başkanı Kerim Aksu'dan GTB'ye Destek Sözü
GTB ile Giresun Üniversitesi arasında işbirliği protokolu imzalandı. 24/10/2018
GTB ile Giresun Üniversitesi arasında işbirliği protokolu imzalandı.
GTB'den TMO Genel Müdürü Ahmet GÜLDAL'a Ziyaret. 23/10/2018
GTB'den TMO Genel Müdürü Ahmet GÜLDAL'a Ziyaret.
Giresun Ticaret Borsası Yeni Bir Projeye Daha İmza Attı 22/10/2018
Giresun Ticaret Borsası Yeni Bir Projeye Daha İmza Attı
Giresun Ticaret Borsası'ndan "Enflasyonla Mücadele'ye" Destek 22/10/2018
Giresun Ticaret Borsası'ndan "Enflasyonla Mücadele'ye" Destek
Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler 09/10/2018
Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
Giresun Ticaret Borsası Basın Toplantısı düzenledi 04/10/2018
Giresun Ticaret Borsası Basın Toplantısı düzenledi
Vergi ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin başvuru süresi uzatıldı 01/08/2018
14/07/2018
Üyelerimize 7143 Sayılı kanunla ilgili önemli duyuru. 05/07/2018
Üyelerimize 7143 Sayılı kanunla ilgili önemli duyuru.
KOBİ tanımında değişiklik yapıldı. 25/06/2018
KOBİ tanımında değişiklik yapıldı.
24 Haziran Seçimleri sonuçlandı.
Giresun Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Cevdet COŞKUN'a nezaket ziyareti
Çocuk Gözüyle Fındık ve Giresun konulu resim yarışması ödül töreni ve sergisi 07/06/2018
Çocuk Gözüyle Fındık ve Giresun konulu resim yarışması ödül töreni ve sergisi
KOSGEB'den “2018 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı”
Sayın Valimiz Harun SARIFAKIOĞULLARI'ndan Borsamıza ziyaret. 25/05/2018
Sayın Valimiz Harun SARIFAKIOĞULLARI'ndan Borsamıza ziyaret.